21 Mayıs 2012 Pazartesi

SEPAK TAKRAW


Sepak Takraw, olarak da bilinen, üçer kişilik iki takım tarafından oynanan ve el dışında vücudun bütün kısımlarının kullanıldığı - özellikle ayak, diz, omuz ve kafa - bir file oyunudur. Top, rakip sahada yere değdiği takdirde sayı kazanılır. Oyun futbolla jimnastiğin bir karışımıdır. Sepak takraw dünya çapında popülerliği artan ve izleyici çeken bir spordur.
Oyun servis dairesindeki oyuncunun servisi ile başlar. Bu sıada diğer arkadaşları kenardaki yarım dairelerde bekler. Rakip oyunculardan birinin bir ayağı servis sırasında kendi servis dairesinin içinde olmalıdır ancak diğerleri istedikleri yerde durabilir. Yarım dairedeki oyuncu topu servis kullanacak oyuncuya fırlatır ve servisçi de topu file üstünden rakip sahaya yollar.
Voleyboldaki gibi her takım topa en az kez vurabilir, üç vuruş sonunda topu rakip sahaya göndermelidir. Karşılaşmalar 15 sayı üzerinden oynanan üç set üzerinden oynanır. Skor 14-14 olursa fark iki sayıya çıkana kadar set uzar. İki tarafın da 12'şer oyuncusu vardır, her oyunda farklı bir üçlü sahaya çıkar.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder